Vandaag tot 30% korting op posters
Geldig bij besteding vanaf 39 €.
Black Friday 2023

Black Friday 2023

De grootste shopdag van het jaar. Deze Black Friday is op de 24ste November. Wij zetten de solden al eerder in op zondag 19 November. Grijp je kans om goedkoop posters en kaders te kopen tijdens deze periode. Maak gebruik van de kans om goedkope posters voor kerst te vinden tijdens de Black Friday en de Black Week. 

Schrijf je vandaag  in voor onze nieuwsbrief en krijg exclusieve aanbiedingen en promoties voor alle anderen. 

Het verhaal achter Black Friday
Black Friday heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten van Amerika en valt altijd op een vrijdag en na de traditionele Amerikaanse feestdag “Thanksgiving”. De eerste keer dat deze specifieke dag populair werd, was in 1924 wanneer de keten Macy’s hun feestdag promoties aangekondigd hadden tijdens de Thanksgiving parade in New York. Hierna waren er meer winkels die dit voorbeeld volgden en de vrijdag na Thanksgiving groeide tot de start van het kerstshoppings seizoen en uiteindelijk werd het de grootste winkeldag van het jaar in de VS. Black Friday is geen officiële vrije dag in de VS, maar veel werkplaatsen en scholen zijn toch gesloten op die dag om mensen de kans te geven om te gaan shoppen en aanbiedingen zowel in de winkels en online te vinden. 

De oorsprong van Black Friday
De origine van de naam Black Friday is twijfelachtig. Sommige zeggen dat het komt doordat winkels roode verlies cijfers omzetten in zwarte cijfers van winst doordat het shoppen met kortingen immens de lucht in zijn gegaan op die specifieke dag. Andere claimen dat de term oorspronkelijk bedacht werd door de politie van Philadelphia in de vroege jaren 1960 toen er, na Thanksgiving, mensen op straat kwamen en rellen ontstonden in het midden van de menigte.

Black Friday in Nederland
Hoewel Black Friday al lang een winkel dag in de VS is, heeft het een lange tijd geduurd voordat Nederlandse bedrijven mee waren met deze trend. Het was pas in 2010 dat een aantal Nederlandse winkels de term gingen gebruiken en kortingen aan gingen bieden. Maar sindsdien is Black Friday hier ook  exponentieel gegroeid, en vandaag is het de enige beste winkeldag van het jaar, zowel in fysieke winkels als online!


Naar de campagne