Selectie sorteren
Sluiten
Gebruik filter
Kleur
Oriëntatie
Sorteer
Gebruik filter
Het beste van kunst en design
Henri Matisse
Poster Matisse
Hier vindt u een zorgvuldige selectie van posters met unieke kunst geïnspireerd door de Franse kunstenaar Henri Matisse, actief in Frankrijk aan het begin van de 20e eeuw. Henri Matisse werd geboren in Le Cateau-Cambresis in Frankrijk, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Parijs om rechten te studeren. Hij is een van de meest vooraanstaande vroegmodernisten en werkte met verschillende kunstvormen, maar was vooral schilder. Poster Matisse is een van onze meest populaire producten in de categorie Abstracte posters.

Poster Matisse


Posters geïnspireerd door Matisse

Henri Matisse werd bekend om zijn unieke gevoel voor kleur en vorm. Onze posters met motieven geïnspireerd door Matisse worden gekenmerkt door decoratieve abstracte vormen, vaak gebaseerd op zijn kunstwerken gemaakt in papier en collage. Zijn schilderijen hebben, zoals de meeste van onze posters, een helder kleurenschema waarbij heldere kleuren worden gecombineerd met abstracte objecten tot een uniek en decoratief expressionisme. Volgens Matisse is schilderen een ritmische opstelling van lijnen en kleuren op een plat vlak.

Het verhaal van de kunstenaar

Henri Matisse werd geboren in Le Cateau-Cambreses in Frankrijk in 1869. Op 18-jarige leeftijd verhuisde hij naar Parijs om rechten te studeren, maar na een periode van ziekte begon hij te schilderen, wat hem een ​​paar jaar later ertoe bracht om schilderstudies te beginnen aan de Academie. Julian in Parijs. Hij studeerde onder meer voor Odilon Redon en Gustave Moreau. Vanaf het begin van de 20e eeuw tot aan zijn dood in 1954 creëerde Matisse een serie schilderijen en kunstwerken die hem vandaag wereldberoemd hebben gemaakt.

Wat onze klanten zeggen

Linda
2021-06-06
Super mooi en echte houten lijsten!

Prachtige posters met een hele mooie eiken lijst, echt hout!

Robert van Hemert
2021-06-02
Poster chanel zwart/wit

Prachtige poster en zeer mooi verpakt. Mijn dochter is heel blij.

Marjo
2021-05-25
Mooie kwaliteit poster, snelle levering!

Zoals aangegeven tijdens bestellen werd de poster geleverd. Je wordt goed geinformeerd status vd bestelling. Kwaliteit vd poster is uitstekend en deze...

Lisette
2021-05-22
Erg mooi

Super mooie posters ontvangen. Erg netjes verpakt

https://gallerix.nl/posters/36-henri-matisse