Vandaag tot 30% korting op posters
Geldig bij besteding vanaf 39 €.
Selectie sorteren
Sluiten
Gebruik filter
Kleur
Oriëntatie
Sorteer
Gebruik filter
Pablo Picasso Posters Posters
Het beste van kunst en design
Pablo Picasso

Pablo Picasso Posters

Hier vindt u een zorgvuldige selectie van posters met unieke kunst geïnspireerd door de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso, actief in Spanje en Frankrijk in de 20e eeuw. Pablo Picasso staat onder andere bekend om het creëren van de art direction kubisme en de meeste van 's werelds duurste schilderijen die ooit op een veiling zijn verkocht, zijn gesigneerd met Pablo Picasso.

Koop Pablo Picasso poster


Posters geïnspireerd door Pablo Picasso

Pablo Picasso staat wereldwijd bekend als een meester in de schilderkunst en de meest veelzijdige voorgrondfiguur van het modernisme. Tijdens zijn leven was hij ongelooflijk productief en maakte hij veel kunst. Onze posters met motieven geïnspireerd door Picasso worden gekenmerkt door decoratieve abstracte vormen gebaseerd op zijn kunstwerken. Door de jaren heen wisselde Picasso tussen veel verschillende schildertechnieken en wordt hij onder andere samen met Georges Braque gerekend als de bedenker van het zogenaamde kubisme, een abstracte kunststijl met geometrische vormen. Als kunstenaar was Picasso niet alleen schilder, maar ook beeldhouwer, illustrator, graficus, theaterdecorateur, keramist en dichter en wordt door velen beschouwd als een van de grootsten aller tijden.

Het verhaal van de kunstenaar

Pablo Picasso werd geboren in Malaga, Spanje op 25 oktober 1881. Hij was de zoon van José Ruiz y Blasco, een schilder en kunstprofessor, en María Picasso y López. Van zijn vader leerde Picasso de basis van de beeldende kunst, zoals figuurtekenen en olieverfschilderen. Hij toonde al in zijn vroege jeugd het bewijs van een vroegrijpe artistieke vaardigheid. Zijn eerste beroemde olieverfschilderij Picador werd geschilderd in 1889. Op tienjarige leeftijd begon Pablo zijn schilderijen te signeren met de meisjesnaam van zijn moeder, Picasso. Tijdens zijn actieve jaren werd Picasso bekend door het creëren van kubisme en assemblage. Tot zijn beroemdste kunstwerken behoren het schilderij Les Demoiselles d'Avignon uit 1907 en Guernica uit 1937, een portret van de Duitse bombardementen op Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Op zijn 90ste verjaardag werd Picasso geëerd toen acht van zijn werken werden tentoongesteld in het Louvre in Parijs, op de plek waar voorheen de Mona Lisa van Leonardo da Vinci stond. Hij stierf op 8 april 1973. Hij werd 92 jaar oud.